Omschrijving (toelichting)

In dit begrotingsjaar zullen in ieder geval een uitkijkpunt bij de Yerseke Moer en een belevingpad bij de Banjaard worden gerealiseerd.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Bij de Bergse Diepsluis in de Oosterschelde is een entreepunt gerealiseerd dat aandacht geeft aan de verdronken dorpen. Natuur- en cultuurinformatie zijn hier samengebracht om de bezoekers van dit gebied te informeren en de bijzondere natuur- en cultuurhistorische waarden onder de aandacht te brengen.
Bij de Zwaakse Weel is een wandelroute, beleefgebied en informatiecentrum gerealiseerd. Boswachters houden daar periodiek spreekuur.  Bezoekers kunnen hier één of twee keer per maand bij hen terecht met vragen, of gewoon om even een praatje of kennis te maken. 

Bij Gorishoek op Tholen zijn getijdenbakken aangelegd. De invloed van eb en vloed en het onderwaterleven in de Oosterschelde wordt via deze bakken op een laagdrempelige manier ontsloten voor inwoners en bezoekers van Zeeland. Ook veel schoolklassen brengen een bezoek aan deze getijdenbakken. De bakken overstromen bij hoog water. Allerlei flora en fauna blijft in de bak achter achter, waardoor het onderwaterleven op deze manier van heel dichtbij kan worden beleefd.

Er is een VR-film ontwikkeld rond de verdronken dorpen in Zeeland. Een mooie koppeling tussen natuur en cultuur(historie). De film wordt vertoond in het Oosterscheldemuseum (zie www.zeeuwsetijdreis.nl/verdronkendorp/museum.html)

Op diverse plaatsen in Zeelandis bebording geplaatst of vernieuwd om bezoekers te informeren over de natuurwaarden en ontstaansgeschiedenis van het naastgelegen gebied. De borden staan onder andere bij de Rattekaai in Rilland, de Plompe toren in Burgh-Sluis en langs de Oosterschelde.